علت تفاوت های زن و مرد

روان شناسان ، جامعه شناسان ، و زیست شناسان هریک از منظری تفاوت های زن و مرد را بررسی کرده اند و در ظهور آن عوامل مختلفی را موثر می دانند .

روانشناسان هم عامل محیط و هم وراثت را سهیم می دانند ؛ اما جامعه شناسان معتقدند که تفاوت های زن و مرد معلول تفاوت های رفتاری است که جامعه در مورد آنان پیش می گیرد و معتقدند که دو جنس در اساس با هم هیچ تفاوتی ندارند ، باکه اجتماع موجب می شود که آن ها گرایش های متفاوتی پیدا کنند و به زمینه های مختلف سوق داده شوند.

زیست شناسان معتقدند که زن و مرد تفاوت های بنیادی دارند ، بدین معنا که تفاوت های آن ها در درجه اول ارثی است نه محیطی . آن ها معتقدند که هر سلول بدن زن با هر سلول بدن مرد تفاوت دارد  و قبل از این که به دنیا بیایند و تحت تاثیر نفوذ های اجتماعی قرار بگیرند ، کاملا تمایز پیدا کرده و برای زن یا مرد شدن آماده می شوند.

الکسیس کارل ، فیزیولوژیست و پزشک مشهور ، می گوید : « اختلاف زن و مرد تنها به شکل ظاهری آن ها نیست ، بلکه عمیق تر است ، که از تاثیر مواد مترشحه غدد تناسلی در خون ناشی می شود ، به طوری که تک تک سلول های بدن ، به ویژه سلول های سیستم عصبی زن و مرد ، نشانه جنسی بر روی خود دارند.

برخی از تمایزات عمده روانی دو جنس عبارتند از :

_ شکل گیری هویت که تحقیقات حاکی از آن است که شکل گیری هویت دختران برای استقلال شخصی نیست ؛ بلکه برای صمیمیت و مراقبت از دیگران نیز هست . در حالی که هویت پسران از اساس برای استقلال و رقابت و فردیت شکل می گیرد.

_ زنان از مردان عاطفی تر بوده و احساس محبت در وجودشان بیش از پسران است.

_ حسادت ، کنجکاوی و خیال بافی در زنان بیشتر از مردان است.

_ گرایش قلبی به دین در میان زنان بیشتر از مردان است.

_ مردان بیشتر از زنان به امور مادی و اقتصادی و مسائل دنیوی گرایش دارند.

_ اندیشه اخلاقی زنان به طور عمده به روابط بین فردی توجه دارد و با احساس مسئولیت نسبت به دیگران همراه است و جنبه از خودگذشتگی دارد .

برای مردان خودمختاری و شایستگی ، مبنای قضاوت اخلاقی است و اخلاق پسران بیشتر بر مبنای عدالت شکل می گیرد . پسران بیشتر از دختران از قوانین سرپیچی می کنند.

_ زنان هیجانی تر از مردان بوده و کیفیت هیجان آن دو با یکدیگر متفاوت است.

_ فشار روانی و استرس در زنان بیشتر است و از نظر واکنش در برابر عوامل فشار زا نیز دو جنس تفاوت هایی دارند.

_ به طور قطع جنس نر از ماده پرخاش جوتر است.

_ تعاملات پسران اغلب به سوی استقلال ، رقابت و سلطه جهت دهی می شوند ؛ و تعامل های دختران معمولا بر همکاری ، صمیمیت و هماهنگی بین فردی مبتنی هستند . دختر ها بیشتر از راهبرد های زبانی نشاندهنده حمایت ، پذیرا بودن و ملاطفت استفاده می کنند ولی پسر ها از راهبرد های زبانی سلطه یابی ، فرماندهی و توجه طلبی استفاده می کنند.

_ این تفاوت ها در موضوعاتی چون تفکر ، هیجان و احساس ، آرزو ، خود وارسی ، خودآرایی ، دوست یابی ، اعتماد به نفس مشکلات و رفتارهای اجتماعی چشمگیر است.

_ در مسائل شغلی روحیه رقابت در زنان کمتر است . در مسئله ازدواج نیز توجه مرد به جنبه های جسمی رفتار جنسی متمرکز است و به تدریج متوجه دیگر جنبه ها می شود .ودر جنس زن برعکس است در دوران کهنسالی نیز توانمندی های عقلی و ذهنی زنان بیشتر از مردان کاهش می یابد و مرگ و خود کشی در این مرحله میان مردان بیشتراز زنان  است.

مشاوره رایگان در کانال تلگرامی

https://telegram.me/kanongarm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *