چه عواملی موجب شادی می شوند ؟

چه عواملی موجب شادی می شوند ؟

  • عوامل شناخته شده ای که موجب شادی انسان ها می شوند ، عبارتند از :

عشق و محبت – امید به آینده – پیشرفت و موفقیت در کار – خوش بینی – خیر خواهی – سپاسگزاری – رضایت – گذشت – مورد قدر دانی قرار گرفتن

  • عواملی که موجب اندوه و افسردگی می شوند ، عبارتند از :

بدخواهی ، انتقام جویی – تحقیر – ترس – تنفر و کینه – توقع – حسادت – حرص و زیاده خواهی – خشم و خشونت – خود پرستی – دو رویی – ستم – سرزنش – شهوت – عجله و عصبانیت – عیب جویی – نومیدی و یاس – وسواس

در هندوستان برای گرفتن میمون از کوزه های نسبتا بزرگ و سنگینی استفاده می کنند که دهانه باریکی دارند. دهانه این کوزه ها به قدری باریک است که میمون به سختی می تواند دست خود را در آن فرو برد . شکار چیان غذای مورد علاقه میمون مثل فندق و بادام را در داخل کوزه قرار می دهند . میمون پس از پی بردن به وجود این غذای دلخواه ، دست خود را در کوزه کرده ، یک مشت از آن را برمی دارد ولی با مشت پر ، دیگر نمی تواند دست خود را از کوزه خارج و فرار کند . میمون فکر میکند کسی یا چیزی در ته کوزه وجود دارد که دستش را گرفته است ولی این وابستگی او به غذاست که اجازه رهایی به وی نمی دهد .

انسان ها هم اگر بتوانند عوامل سد کننده شادی مثل تنفر ، توقع ، حسادت ، سرزنش کردن خود و دیگران و … را از خود دور کنند ، می توانند به شادی برسند .

دکتر لوئیز هی معتقد است که تمام بیماری های جسمانی ، ریشه های احساسی، فکری ، عقیدتی یا به اصطلاح کلی ، ریشه عصبی دارند . او این ریشه ها را شناسایی کرده و راههایی را برای درمان آنها پیشنهاد می کند . خلاصه اینکه او شادی را به عنوان بهترین درمان پیشنهاد می کند .

  • داشتن محبت و عشق در زندگی و شکر گزاری برای آنچه داریم ، از عوامل مهم افزایش شادی است و بهترین وسیله برای تقویت فضیلت عشق ، خدمت بی چشمداشت است .

دیر زمانی است بر این باورم که : هر چه لازم باشد بدانم بر من آشکار می شود ، هر چه نیاز دارم به سویم می آید و همه چیز در زندگیم خوب است .  « لوئیز ال هی »

آیا تاکنون دور و بر افراد شاد بوده و با آنان دمخور بوده اید ؟

محبتی که از آنان ساطع می شود حس کرده اید ؟

این افراد پر از شور زندگی اند و هر کاری را با شوق ، شعف و لطف انجام می دهند . آنان پر انرژی ، خلاق ، خونگرم ، قاطع و خوش بین هستند ، اعتماد و توکل دارند ، همیشه آماده کمک به دیگران هستند و بیشتر اوقات هم از سلامتی برخوردار هستند . ناله و شکایت نمی کنند . انسان از بودن و مصاحبت با آنان لذت می برد و احساس شادی می کند .

  • یکی دیگر از ره های رسیدن به شادی ، پرورش اعتقادات و باور های جدید است .

سه سنگتراش مشغول کار بودند. عابری از آنان سوال کرد ، چه می کنید ؟

سنگتراش اول پاسخ داد : همانطور که می بینی ، مشغول تراشیدن سنگ هستم .

دومی پاسخ داد : برادر عزیزم ! کار می کنم تا روزی خانواده ام را تامین کنم .

سنگتراش سوم سرش را بلند کرد و با تبسمی که نشان از رضایت قلبی وی بود ، و با افتخار پاسخ داد : مشغول ساختن مسجد با شکوهی هستم .

هر سه نفر مشغول انجام یک کار بودند و لی اعتقاد و باورشان متفاوت بود . هر کاری می تواند برای عاملش شریف و ارزشمند باشد به شرطی که عامل ، با دید خلاق به آن بنگرد و ارزش تلاش هایش را درک کند .

  • مهم ترین و در عین حال مشکل ترین بخش دستیابی به شادی که همه به دنبالش هستیم ، انتخاب و پرورش نظام اعتقادی درست است .

همه ما به باور ها و نحوه برخوردمان با مسائل مختلف خو گرفته ایم ؛ بنابراین برای دستیابی به شادی بیشینه در تمام عمر ، باید باور ها و نحوه برخوردمان را با مسائل مختلف بازنگری کنیم و چنانچه لازم باشد ( که در اغلب موارد چنین است ) در آنها تجدید نظر کنیم .

پزشکی چنین تعریف می کرد : در سه مکان مختلف به طبابت مشغول هستم . یکی در درمانگاه دولتی است . در این مکان موفقیت چندانی ندارم چون بیماران اعتقادی به درمانگاه دولتی ندارند و معتقدند که هیچ پزشک حاذقی در این مراکز کار نمی کند .

دومین مکان در مطب خصوصی در محله اعیان نشین شهر است و بیماران حق ویزیت نسبتا زیادی می پردازند . در این جا موفق ترم چون بیماران معتقدند من پزشک حاذقی هستم و گرنه نمی توانستم هزینه های چنین مطب گرانی را بپردازم .

سومین محل طبابت من که بسیار در آنجا موفق هستم زادگاهم است . در آنجا بیماران برای ملاقات با من یک هفته صبر می کنند وبا اعتقادی که به من دارند از مصرف دارو های تجویزی نتیجه مثبت می گیرند و درمان می شوند . در حالی که من در هر سه مکان دارو های یکسانی تجویز می کنم . و تفاوتی در شیوه درمان من وجود ندارد . این فقط دارو نیست که درمان می کند بلکه اعتقادی است که بیمار به پزشک خود دارد .

چه توضیحی می توان درباره نقش ایمان و اعتقاد در درمان و معالجه داد ؟

آیا ایمان و اعتقاد می تواند به بدن فرمان دهد که اقدامات لازم را انجام داده ، اختلالات را برطرف کند ؟

دکتر مهدی بهادری نژاد

مشاوره آنلاین در کانال تلگرامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *