کمرویی و خجالت

 

کمرویی و خجالت

ناتوانی از بیان حرفی که در ذهنتان است، کمرویی و خجالت برای گرفتن حق، جرات حق خواهی و حرف زدن نداشتن، کم بودن اعتماد بنفس، عمده مشکلات شماست؟

کمرویی یا خجالتی بودن به علت عدم آشنایی با مهارت ارتباط اجتماعی و ناتوانی از بکار بردن این مهارت است.

خودشناسی، مدیریت خود، آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه اصول اولیه این مهارت است. افرادی که این چهار مهارت را نداشته باشند حتی اگر نابغه هم باشند با شکست مواجه خواهند شد. چرا که دنیا پر است از نوابغ آس و پاس!

پس بایستی این چهار مهارت را یاد بگیرید. مخصوصا دو مهارت آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه نقشی اساسی در موفقیت اجتماعی شما خواهد داشت. شما در حقیقت با تمرین یکسری مهارتها به این مهم دست خواهید یافت:

 بکوشید در جهت مخالف کمرویی رفتار کنید و برای این کار، امور زیر را رعایت کنید:

 

  •  هرگز خود را سرزنش نکنید. نباید خود را سرزنش کرده و از دست خود ناراحت باشید. هیچوقت در خودگویی درونی به خود نگویید چرا؟ چرا؟ چرا؟ در عوض چرا، چگونه استفاده کنید.
  •  بر اساس شناختی که از خود دارید، برای خویش، هدفی در نظر بگیرید و برای رسیدن به آن، برنامه ‏ریزی کنید؛ برای مثال، بر اساس شناخت از خود، ارائه یک گزارش را بر عهده بگیرید و برای تهیه و کیفیت ارائه آن، برنامه ‏ریزی کنید و با تمرین در خلوت و نیز ارائه آن نزد دوستان صمیمی و گروه‏های کوچک، خود را برای ارائه در سایر جمعهای بزرگتر، آماده سازید.
  •  هنگام سخن گفتن، خود را گرفتار آداب و رسوم و تکلّف‏های بی ‏مورد نسازید و ساده، راحت و عاری از هرگونه آداب خاص، هدفتان را بیان کنید.
  •  ارتباط بصری با مخاطب را حفظ کنید. از اولین گامهای بسیار مفید و مهم در خصوص مهارتهای اجتماعی برقراری ارتباط چشمی است. این مساله را تمرین کرده و در صحبت با دوستان صمیمی خود این کار را تمرین کنید و در ارتباط با دیگران نیز این مساله را بسط و گسترش دهید.

 

  •  هنگام سخن گفتن، به دیگران و قضاوت و حرکات و سکناتشان هرگز توجّه نکنید و گفتارتان را پی‏گیرید و با خونسردی، به هدف بیندیشید.

 

  • جازه سوء استفاده به دیگران ندهید؛ کافی است به کار خود ادامه داده، در صورت روبه‏رو شدن با واکنش آنان، خود را در مقابل آنان احساس نکنید.
  •  در انجام رفتارهای اجتماعی کوچک و در محیطهای دیگر – که بیشتر احساس راحتی می‏کنید – فعال باشید و این کار را از سلام کردن، احوال‏پرسی، جواب سلام دادن، نگاه کردن، تعارف کردن و تعارف شنیدن، آغاز کنید و با تمرین، به کارهای بزرگ‏تر و مهم‏تر گسترش دهید.

 

  •  با افراد فعّال و پر تحرکی که احساس خجالت نمی‏کنند، بیشتر مأنوس باشید و از خجالتی‏ها فاصله بگیرید.
  •  توجه داشته باشید که تا زمین نخورید، راه رفتن نمی‏آموزید؛ پس باید نقد دیگران و تمسخر آنها باشد؛ تا شما مجال رشد بیابید. بنابراین، اگر با عکس العمل دیگران روبه‏رو شدید یا در فعالیت‏های آغازین، احساس ناتوانی کردید، از ادامه سخن یا عمل چشم بپوشید؛ هر چند می‏توانید آن را ارائه کنید و از این راه، برای ارائه بهتر و کامل‏تر مطالب، آماده شوید.

https://t.me/kanongarm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *